NRK Meny
Elev rekker opp hånda i klasserommet
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Opptak til videregående skole

Oppsummert

Tallene for opptak til videregående skole høsten 2017 viser at 75.800 har søkt om studieplass ved videregående skole i år. Ni av ti har fått innvilget plass, og 82 prosent av disse har fått innvilget førstevalget sitt.

  • Kjønnsforskjeller i yrkesfagene

    Flere søker seg til yrkesfag, men fagene er fortsatt sterkt preget av et tradisjonelt kjønnsmønster. Kunnskapsministeren mener det er viktig å vise fram kvinnelige rollemodeller i typiske mannsdominerte yrker og vice versa, ikke kvotering, NTB.

  • Flere velger helse- og oppvekstfag

    75.800 har søkt om studieplass på videregående skole i år, og ni av ti har fått innvilget plass. Størst økning i antall søkere har helse- og oppvekstfag. 400 flere har søkt om studieplass ved helse- og oppvekstfag sammenlignet med i fjor, melder NTB.

  • Skoler i Nordland blir bedre

    De videregående skolene i Nordland blir stadig bedre viser en ny rapport fra Nordisk institutt for studier, innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). Karakterene til elevene ligger på landsgjennomsnittet, både for yrkesfag og studieforbredende. Mens spesialundervisning gjør det bedre enn snittet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no