Ugandas president Yoweri Museveni undertegner anti-homofili-lov
Foto: JAMES AKENA / Reuters

Omstridt homolov i Uganda

Oppsummert

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier han frykter økt vold mot homofile etter at de nye homolovene er innført i landet. Ugandas president har signert en ny lov som forbyr homofili.

 • Uganda vil rehabilitere homofile

  Regjeringen i Uganda sier de har utviklet et «rehabiliteringsprogram» for å få homofile til å «leve normale liv igjen». Samtidig lover myndighetene å «fortsette å slå ned på» de offentlige aktivitetene til homofile.

 • Homoparade utsatt etter trusler

  En homoparade i Uganda har blitt utsatt etter at en ministeren for etikk og integritet uttalte at angrep på homofile ville være deres egen feil. Loven mot homofili ble opphevet i Uganda i august 2014, men hat mot homofile er fortsatt utbredt i landet.

 • 25 homoseksuelle arrestert i Uganda

  Rundt 25 personer ble arrestert da politiet i Ugandas hovedstad Kampala torsdag aksjonerte mot en skjønnhetskonkurranse for homofile. En person døde etter å ha hoppet ut av vinduet under aksjonen. Homofili er forbudt og straffes hardt i Uganda.

 • Lesbisk ugander får ny asylsjanse

  Den danske flyktningnemnda har besluttet å gjenoppta asylsøknaden til en lesbisk kvinne fra Uganda, der homofili er ulovlig. Kvinnen får bli i Danmark mens saken behandles. Hun skulle egentlig vært sendt ut av landet mandag, skriver danske Ritzau.

 • Fekk alternativ fredspris

  Den 35- år gamle ugandanesiske aktivisten Kasha Jacqueline Nabagesera, har fått sveriges alternative fredspris, "Right Livelihood Award", skriv Reuters. Ho har kjempa for rettane til lesbiske og homofile i heimlandet. Ho er blitt slått, truga og arrestert for engasjementet sitt.

Kristiansen om homoloven
FN fordømmer homolov
Ikke bland dere inn!

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no