Hopp til innhold

Oman

 • Oljetanker angrepet med dronebombe utenfor Oman

  En oljetanker er blitt angrepet av en dronebombe utenfor kysten av Oman, opplyser en tjenestemann til AP.

  Angrepet skjedde tirsdag, og det er ikke meldt om personskader. Det er også uklart hvor store skader tankeren er påført. Det er heller ikke opplyst noe om skipet.

  En britisk organisasjon med militær tilknytning, Maritime Trade Operations, overvåker skipstrafikken i det aktuelle området, men kjenner ikke detaljer om angrepet.

  – Vi er klar over at det har vært en hendelse, og den blir nå gransket, heter det i uttalelse.

  (NTB)

 • Anklager Iran for droneangrep

  En israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iran har ikke svart på anklagene.

  Oljetankeren Mercer Street.
  Foto: / AP
 • To drept i angrep mot oljetanker

  En oljetanker ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. To fra mannskapet skal ha blitt drept i angrepet, sier selskapet som eier oljetankeren, Zodiac Maritime fredag, ifølge AP. En av dem skal være rumensk, og den andre er en britisk statsborger. Oljetankeren er knyttet til den israelske milliardæren Eyal Ofers.

 • Oman letter på restriksjoner

  Oman vil ikke lenger forby aktivitet på nattetid. Det opplyser landets koronakomité. Forbudet ble innført for å stoppe spredningen av koronaviruset. Landet har til sammen nesten 83 000 koronatilfeller. Forbudet opphører lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no