Hopp til innhold

Oman

  • Oman: 14 menneske døde etter flaum

    Myndigheitene i Oman opplyser om at minst 14 menneske har mista livet som følge av flaum i landet. Fleire av dei omkomne er barn i skulealder. Det skriv nyheitsbyrået AFP.

    Torevêr, kraftig nedbør og sterk vind har herja gjennom landet. Måndag bestemte myndigheitene i Oman å stenge skular i dei fleste regionane i landet, skriv AFP.

  • Britisk overvåkingsorgan: Tankskip i Omanbukta bordet

    En oljetanker er torsdag morgen blitt bordet av flere menn i svarte uniformer i Omanbukta, melder det britiske militæret og et privat etterretningsselskap.

    Personene beskrives som «uautoriserte». Det er United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), samt det private selskapet Ambrey som melder om hendelsen. UKMTO er en del av det britiske forsvaret og har i oppgave å advare skip om farer i havområdene ved Midtøsten.

    Den første meldingen dreide seg om en hendelse 50 nautiske mil fra Sohar i Oman. Omanbukta ligger mellom Oman og Iran, og brukes av skip som seiler gjennom Hormuz-stredet.

    Ifølge UKMTO fikk de beskjed fra skipets sikkerhetssjef om at det ble hørt ukjente stemmer på telefonen sammen med skipets kaptein. Forsøk på å komme i kontakt med skipet har ikke lyktes.

    (NTB)

  • Melding om mulig angrep mot skip utenfor Oman

    Det britiske sjøfartsdirektoratet har fått inn en melding om at uautoriserte personer har tatt seg om bord på et skip utenfor Oman.

    Den første meldingen dreide seg om en hendelse 50 nautiske mil fra Sohar i Oman, sier sjøfartsdirektoratet (UKMTO).

    Neste melding var at uautoriserte personer hadde tatt seg om bord på et skip i samme område. UKMTO sier at de ikke får kontakt med skipet.

    Meldingene blir undersøkt videre, sier UKMTO.

    (NTB)

  • Oljetanker angrepet med dronebombe utenfor Oman

    En oljetanker er blitt angrepet av en dronebombe utenfor kysten av Oman, opplyser en tjenestemann til AP.

    Angrepet skjedde tirsdag, og det er ikke meldt om personskader. Det er også uklart hvor store skader tankeren er påført. Det er heller ikke opplyst noe om skipet.

    En britisk organisasjon med militær tilknytning, Maritime Trade Operations, overvåker skipstrafikken i det aktuelle området, men kjenner ikke detaljer om angrepet.

    – Vi er klar over at det har vært en hendelse, og den blir nå gransket, heter det i uttalelse.

    (NTB)

  • Anklager Iran for droneangrep

    En israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iran har ikke svart på anklagene.

    Oljetankeren Mercer Street.
    Foto: / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no