NRK Meny

Oljeprisen stiger

 • Oljepris opp

  Prisen på nordsjøolje økte i dag til over 41 dollar fatet. Det er det høyeste nivået på tre måneder, melder Reuters. En svakere dollar og forventningen om lavere oljeproduksjon er noe av grunnen til at prisen på olje øker.

 • Oljeprisen fortsetter å stige

  Prisen på olje stiger mandag, etter meldinger om mindre oljeboring i USA og gode amerikanske sysselsettingstall, skriver NTB. Oljeprisen har vært på vei oppover i nærmere én måned, og mandag morgen ble nordsjøoljen omsatt for 39,4 dollar fatet i Asia.

 • Økte oljepriser

  Nordsjøolje nådde fredag kveld en pris på 38,8 dollar fatet. Det er høyeste pris siden midten av januar. Prisstigningen ble ytterligere forsterket av meldinger om reduserte leveringer, fra OPEC og USA.

 • Oljeprisen trakk opp Oslo Børs

  Oljeaksjene på Oslo Børs gikk kraftig fram og bidro til at hovedindeksen steg med 1 prosent til 552,32 poeng. Uttalelsen til Russlands energiminister om at Saudi-Arabia har foreslått et kutt i oljeproduksjonen på opp til 5 prosent, fikk oljeprisen til å skyte i været. Et fat nordsjøolje blir torsdag ettermiddag solgt for 34,1 dollar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no