OLJERIGG I NORDSJØEN
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Oljeleting i nord

Oppsummert

For første gong på over 20 år vert det opna for oljeleiting i heilt nye område i Barentshavet. Tre av ti nye utvinningsløyve gjeld det nyopna området utanfor Aust-Finnmark.

 • Fryktar Høgre vil la seg pressa

  Energipolitisk talsperson i Framstegspartiet, Terje Halleland, fryktar at Høgre skal gje etter for Venstre og KrF i forhandlingane om kor iskanten skal gå. Frp vil framleis kjempa for at leiteboringsgrensa kan bli flytta lenger nord enn i dag.

 • Striden om iskanten blir sentral

  Striden om hvor iskanten skal gå, blir den viktigste miljøsaken i vår, mener Natur og Ungdoms leder Gaute Eiterjord. – Skal regjeringen ha noen som helst troverdighet på miljø, må den velge å ta vare på den sårbare naturen i Barentshavet, sier han.

 • Ber Solberg verne Barentshavet nord

  Natur og Ungdom mener Erna Solberg må lytte til Unge Høyre, som ønsker å verne Barentshavet nord og flytte iskanten sørover. Leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, mener striden om hvor iskanten skal gå blir den viktigste miljøsaken i vår.

 • Gransker lekkasje fra Statfjord A

  Petroleumstilsynet ser nærmere på en lekkasje fra Equinors oljeplattform Statfjord A i Nordsjøen, skriver NTB. Mellom 40 og 80 kubikkmeter olje lekket ut i november. Granskingslaget fra Ptil skal bringe på det rene hendelsesforløpet og beskrive hvor ille det kunne gått.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no