Vil styrke etikkrådet
Foto: Johan B. Sættem / NRK

Oljefondet og etiske retningslinjer

Oppsummert

Fleire protesterte mot forslaget til Finansministeren utanfor Stortinget i føremiddag. Regjeringa vil leggje ned Etikkrådet til oljefondet, og foreslår at Noregs Bank tek over det rådet gjer i dag.

  • Oljefondet ut av gummi-selskap

    Norges Bank utelukker selskapet Halcyon Agri Corp Ltd fra Oljefondet, etter anbefaling fra Etikkrådet. Selskapet driver blant annet gummiplantasjer i regnskogen i Kamerun. Begrunnelsen er risikoen for at selskapet bidrar til alvorlige miljøskader.

  • Oljefondet vil bedre barns liv

    Oljefondet og Unicef inviterer klesbransjen til samarbeid for å bedre livene til mange barn. Globalt er tekstilindustrien et problem for barn som må jobbe eller være uten foreldre som jobber under dårlige kår. Til uken holdes første nettverkssamling.

Finansminister Siv Jensen legger fredag 10. april fram stortingsmeldingen om forvaltningen av Statens pensjonsfond i 2014. I den anledning inviterer Finansdepartementet til pressekonferanse.
Oljefondet hadde investert 82 milliarder kroner i kull ved utgangen av fjoråret, og ikke 2,5 milliarder slik Oljefondet selv hevder. Fondet har penger investert i syv av verdens ti største gruveselskaper, deriblant de verste selskapene som driver med brunkull og selskaper som bruker kull for å produsere diesel, bensin og gass.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no