NRK Meny
Troll B-plattformen.
Foto: Hval, Morten / NTB scanpix

Oljebransjen

Oppsummert

Over 40 000 jobber har forsvunnet i oljebransjen siden 2014. Oljeproduksjonen på norsk sokkel er redusert og kostnadene har økt. Investeringene i olje- og gassektoren har også sunket kraftig.

 • KLP selger seg ut av oljesand

  Norges største livsforsikringsselskap, KLP, har besluttet å selge seg ut av oljesandprosjekter, opplyser selskapet til NTB. Beslutningen gjelder selskaper som har 30 prosent eller mer av sin inntekt fra oljesand.

 • Oljenæringen mangler nye prosjekter

  Norsk sokkel er i ferd med å tømmes for gode, nye oljeprosjekter, og oljenæringen vil få langt mindre å gjøre på 2020-tallet. Oljeindustrien begynner å komme i tidsnød, advarer oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets.

 • Oljefall om tre år, anslår bransjen

  Aktiviteten i olje og gass faller merkbart fra 2021, ifølge konjunkturrapporten fra bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. – Vi ser at det er behov for mer aktivitet lenger fram i tid, sier administrerende direktør Schjøtt-Pedersen til NTB.

 • Nedgang for norsk industri

  Norsk industriproduksjon sank med 2,3 prosent over en tremåneders periode i høst, fra året før. Det er nedgang i petroleumsrettet leverandørindustri som i all hovedsak fører til nedgangen.

 • 11 søkere i 24. konsesjonsrunde

  Elleve selskaper har søkt om å få tildelt nytt leteareal i den 24. og svært kontroversielle konsesjonsrunden på norsk kontinentalsokkel, melder NTB. Det er færre søkere enn det var i 23. konsesjonsrunde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no