NRK Meny
Fiskebåter på lofotfiske utenfor Røst
Foto: Kari Skeie / NRK

Olje i Lofoten

 • Rogaland vil ha oljeboring i nord

  I Rogaland er 46,5 prosent av innbyggerne positive til olje og gassutvinning i Lofoten og Vesterålen. Det viser en meningsmåling som er gjort for Haugesunds Avis og Stavanger Aftenblad. 29,8 prosent er negativ, mens 23,8 prosent svarer vet ikke.

 • 10 av 19 fylkeslag sier nei

  10 av Arbeiderpartiets 19 fylkeslag sier nei til konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten, melder Adresseavisen. Under årsmøtet i Sør-Trøndelag Ap ble det klart at fylkeslaget blir stående på sitt vedtak om varig vern av områdene i Nord-Norge.

 • Støre vil ikke særbehandle Lofoton

  Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre vil ikke behandle Lofoten annerledes enn andre potensielle områder for oljeboring. – Det er uheldig å ta et område ut og si at her gjelder det helt særegne kriterier, sier han i et intervju med Dagens Næringsliv.

 • Sier nei til konsekvensutredning

  For kort tid siden sa kommunestyret i Vågan nei til konsekvensutredning av olje- og gassutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Vedtaket ble gjort med 20 mot 9 stemmer. Det betyr at ingen av Lofotens seks kommuner vil ha oljeboring utenfor deres kyst.

Statsminister Jens Stoltenberg i Spørretimen om oljeboring i Lofoten og norske helsekøer.
Bente Bakke og Nicolai Astrup i debatt i Politisk kvarter på P2.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no