Hopp til innhold
Olav Thon
Foto: Heiko Junge / NTB

Olav Thon

  • Olav Thon Gruppen med resultatnedgang på 45 prosent

    Konsernet Olav Thon Gruppen fikk i 2022 et resultat på 4,3 milliarder kroner. Det er en nedgang på 45 prosent, fra 7,8 milliarder kroner i 2021, skriver EiendomsWatch.

    Olav Thon Gruppen omsatte for 12,2 milliarder kroner i 2022, opp fra 10,3 milliarder i 2021. Også driftsresultatet økte i regnskapsåret.

    Nedgangen i resultatet skyldtes i hovedsak lavere finansinntekter i 2022. Nedgangen var på drøyt 70 prosent, fra 5,1 milliarder kroner i 2021, til 1,5 milliarder i fjor.

    (NTB)

  • Olav Thon Gruppen med resultat på 7,8 milliarder i fjor

    Til tross for et svakt år for reiselivsnæringen i Norge i 2021 hadde Olav Thon Gruppen et resultat før skatt på 7,8 milliarder kroner, hvorav 4,4 milliard forklares av oppjusterte markedsverdier på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler, det skriver selskapet i en pressemelding.

    – De aller fleste virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen utviklet seg godt, og på tross av at 2021 var nok et svakt år for reiselivsnæringen, oppnådde Olav Thon Gruppen det høyeste resultatet noensinne, sier konserndirektør for finans Arne B. Sperre.

  • Olav Thon går av

    Olav Thon går av som konsernsjef i Olav Thon Gruppen, bekrefter han til VG fredag. Thon er mest kjent for sitt virke innenfor hotell- og eiendomsbransjen. 98-årige Thon har i mange år vært en av landets rikeste personer. Han fyller 99 år om to måneder.

    Olav Thon
    Foto: Knut Brendhagen / NRK
  • VG: Olav Thon går av som konsernsjef

    Olav Thon (98) bekrefter til VG at han går av som konsernsjef i Olav Thon Gruppen.

    98-årige Thon har i mange år vært en av landets rikeste personer, og han fyller 99 år om to måneder.

    Olav Thon Gruppens 84 norske kjøpesentre omsatte for 72 milliarder kroner i 2021.

    Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Thon at det er Kjetil Nilsen, konserndirektør for virksomhetsområdet teknisk, som overtar.

  • Vesentlig nedgang i omsetningen

    I en pressemelding skriver Olav Thon Gruppen at deres kjøpesentre i Sverige har hatt vesentlig nedgang i omsetning i 2021, sammenlignet med 2019. Spesielt gjelder dette sentrene ved grensa, som har hatt en omsetningsnedgang på mellom 70 og 80 prosent. Olav Thon Gruppen eier blant annet Nordby Shoppingcenter.

Olav Thon setter av en milliard kroner til en ny stiftelse. Pengene skal gå til forskning på muskler– og skjelettlidelser.

Milliardær Olav Thon oppretter stiftelse til forskning på muskel- og skjelettlidelser

Olav Thon (94) om Kamprad: – Vi hadde en del ting felles

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no