Pamplona okseløp

Okseløpene i Pamplona

Oppsummert

Tusenvis av mennesker samler seg i den spanske byen Pamplona hvert år for å delta på San Fermin-festivalen. Okseløpene gjennom byen er en stor del av festivalen. Siden man begynte å registrere dødstallene i 1911 har 15 mennesker omkommet i okseløpene.

 • Flere skadd i okseløp

  Flere personer har blitt skadd i dagens okseløp under San Fermin-festivalen i Pamplona, det melder CBS News. Selv om festivalen er omstridt, regnes som den mest kjente spanske festivalen og tiltrekker seg hvert år mer enn én million besøkende.

  SPAIN-BULLS/
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Én spiddet i okseløp

  I årets første okseløp i Pamplona er én person spiddet av en okse og tre andre skadet. Flere tusen mennesker er samlet i den nordspanske byen for å se på løpet. Siden 1910 har 16 mennesker mistet livet i okseløpene, det siste dødsfallet var i 2009.

 • Tre menn skadet i okseløp

  I den spanske byen Pamplona ble to amerikanere og en spanjol ble stanget og skadet i det første okseløpet i den årvisse San Fermin-festivalen. Skadene deres oppgis å være mindre alvorlige, ifølge NTB.

 • 122 tonn plantevernmidler tatt

  Europeiske tollmyndigheter har konfiskert 122 med forbudte eller piratkopierte plantevernmidler i en samordnet aksjon i 16 land. Det meste av plantevernmidlene er laget i Kina, ofte med farlige kjemikalier.

 • 12 skadde i siste okseløpet

  12 personar vart lettare skadde i det siste okseløpet under San Fermin-festivalen i Pamplona i Nord-Spania. Over 1000 personar deltok i det tradisjonsrike løpet i dag.

  Siste dag med oksesløp i Pamplona
Siste dag med oksesløp i Pamplona
Pamplona okseløp
Det årlige okseløpet i Pamplona, en del av San Fermín-festivalen, ble gjennomført mandag. En person ble spiddet av en okse, mens tre andre personer måtte behandles for bruddskader. Bilder fra EVN
Minst 20 personer har blitt skadet, noen av dem alvorlig under okseløpet på San Fermin-festivalen i Pamplona i går. Mange ble skadet i mengden av personer og okser som samlet seg på arenaen i Pamplona etter at løpet var over.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no