Düsseldorf jernbanestasjon
Foto: David Young / AFP

Økseangrep Düsseldorf

Oppsummert

På hovedjernbanestasjonen i Düsseldorf gikk en mann torsdag kveld til angrep på flere personer med øks, melder tyske medier.

 • Økseangriper til psykisk helsevern

  En tysk domstol dømte fredag den 37 år gamle mannen som gikk til økseangrep i Düsseldorf i mars, til overføring til tvungent psykisk helsevern. Sju personer ble skadd i angrepet. Politiet sa kort tid etter hendelsen at det ikke var et terrorangrep.

 • Ikke terrorangrep

  Politiet avviser at økseangrepet på sentralstasjonen i Dusseldorf var en terrorhandling. 36-åringen som skadet sju personer skal være psykisk syk 36-åring fra Jugoslavia. En av dem som ble angrepet torsdag, har alvorlige skader.

 • Bare en arrestert

  Fem stykker ble skadet da en person gikk til angrep med en øks på togstasjonen i Düsseldorf. Tyske medier meldte først at to menn var blitt arrestert, men politiet bekrefter nå til AP at det er kun en mann som står bak angrepet.

 • To gjerningsmenn

  Minst fem mennesker skal ha blitt skadd da flere menn væpnet med øks gikk til angrep på tilfeldig forbipasserende på sentralstasjonen i Düsseldorf. Ifølge Bild er to av angriperne pågrepet av politiet. Politiet leter etter flere mulige gjerningsmenn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no