NRK Meny
Hellas
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / Afp

Økonomisk krise i Hellas

Oppsummert

Den greske økonomien er avhengig av internasjonal lånestøtte og har siden 2010 fått tre store lånepakker fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF). Den greske statsgjelda er på hele 180 prosent av brutto nasjonalprodukt.

  • Hellas får siste lån i august

    Hellas vil i august få utbetalt 15 millionar euro som det siste av ei rekke kriselån landet har fått sidan 2010. Det opplyser formann i Eurogruppa, Mario Centeno, ifølgje Reuters. Alle dei 18 eurolanda skal ha stilt seg bak avtalen.

  • Hellas får krisehjelp

    EUs krisefond ESM gir 6,7 milliarder euro til Hellas. Dette er den fjerde utbetalingen i den siste krisepakken til Hellas. Hele pakken har en verdi på 86 milliarder euro, melder nyhetsbyrået DPA. 3,3 milliarder er øremerket til nedbetaling av gjeld.

  • Gresk økonomiminister går av

    Den greske økonomiministeren Dimitris Papadimitriou går av, etter at det ble kjent at han mottok over 200.000 kroner i bostøtte de siste to årene, til tross for solid inntekt. Hans kone, statssekretær Rania Antonopoulos, har fått sparken.

Generalstreik i Hellas
Erik Bruce i Nordea mener at den viktigste hindringen for å få til en avtale mellom Hellas og EU er borte etter dagens avgjørelse i det greske parlamentet. Men nå er det uenighet mellom kreditorene om en eventuell nedskriving av gjelden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no