NRK Meny

Økonomisk i Hellas

 • Bønder mot politi i Aten

  Greske bønder kaster stein og tomater og angriper politiet med stokker utenfor landbruksdepartementet i sentrum av Aten i ettermiddag. Politiet svarer med tåregass og batonger. Bøndene protesterer mot pensjonsreformen

 • Brukte tåregass mot demonstranter

  Gresk politi tok fredag i bruk tåregass mot bønder som kastet stein og demonstrerte mot pensjonsreformer utenfor landets landbruksdepartement fredag. 800 bønder møtte opp utenfor et politibeskyttet landbruksdepartement i hovedstaden.

 • Grekere bestikker legen sin

  I Hellas er det svært vanlig å betale store og små summer under bordet hvis man trenger legehjelp, viser en gresk studie. Bestikkelsene varierer fra 200 euro for små operasjoner til omtrent 500 euro for store kirurgiske inngrep, ifølge studien.

 • Til Aten i løpet av de neste dagene

  En talsmann for EU-kommisjonen ville lørdag ikke bekrefte opplysningene, men sier at representanter for EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) kommer til å fly til Aten i løpet av de neste dagene.

 • – Forhandlinger om lånepakke mandag

  Representanter for Hellas' internasjonale kreditorer kommer til Aten søndag, ifølge en gresk regjeringskilde. Forhandlingene som kan gi Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler i løpet av tre år, skal starte mandag, sier kilden til AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no