Økokrim

 • Fengselsdom for kartongkorrupsjon

  Dei to eks-toppane i Tine og Tetra Pak er i Oslo tingrett dømt til eitt år i fengsel for grov korrupsjon. Det skriv Dagens Næringsliv. Dei to skal ha utveksla konfidensielle opplysningar om konkurrenten. Begge tilstod forholda i retten.

 • Erkjenner delvis straffskyld

  To tidligere topper i Tine og Tetra Pak står tiltalt for grov korrupsjon. Nå har de erkjent deler av tiltalen, og straffesaken vil gå som tilståelsessak, skriver DN. Oslo tingrett skal behandle saken i neste uke.

 • Nordea er meldt til Økokrim

  Hermitage har levert en rapport som knytter Nordea til hvitvasking av russiske milliarder i Norge og Norden til Økokrim og Ekobrottsmyndigheten i Sverige, skriver DN. Nordea er kjent med rapporten, men vil ikke kommentere saker rundt enkeltkunder.

  FILE PHOTO: The Nordea Bank AB logo is seen at the SIBOS banking and financial conference in Toronto
  Foto: Chris Helgren / Reuters
 • Siktet for miljøkriminalitet

  Økokrim og Miljødirektoratet mener at en norsk reder ville smugle et skip ut av Norge til Pakistan for ulovlig skipshugging. To av rederens selskaper er siktet for miljøkriminalitet, skriver Dagens Næringsliv.

 • Polsk firma fikk millionbot

  I en ØKOKRIM-sak har et polsk entreprenørselskap vedtatt en bot på en million kroner for manglende overtidsbetaling. Selskapet får inndratt to millioner kroner i sparte lønnsutgifter, skrivger Økokrim i en pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no