Hopp til innhold

Øker barnetrygden med 2 milliarder kroner

SV har i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fått gjennomslag for å øke barnetrygden med totalt 2 milliarder kroner i året.

Økningen gjelder barn over 6 år, og den trer i kraft fra 1. juli i år. Økningen utgjør omkring 200 kroner i måneden per barn.

– Vi har forhandlet en enighet som både tar nødvendige grep på fordeling og miljø. En av de store satsingene vi har fått på plass, er en varig økning av barnetrygden for barn over 6 år, sier SV-leder Kirsti Bergstø til NRK.

– Det er penger som skal gå til barnas bukser og brød, uavhengig av at foreldrenes inntekt eller tilknytning til arbeidslivet varierer, sier hun.

Hele budsjettavtalen blir presentert på Stortinget senere i dag.

De minste barna har flere ganger tidligere fått økt barnetrygd, men nå er altså turen kommet til de litt eldre barna.

– Den forrige store økningen var det KrF som sto for. Det har gitt direkte utslag på tall for barnefattigdom. Dette er veldig viktig, både fordi barnetrygden er det enkelttiltaket som er mest effektivt hvis målet er å bekjempe barnefattigdom. Det er ikke bare SVs mening, det sier også Redd Barna og Unicef, sier Bergstø.

SV-lederen viser til at dette er en universell velferdsordning som går til alle.

– Barnetrygd er viktig for omfordelingen og for å styrke økonomien til folk nå. Det blir et viktig bidrag i å styrke fellesskapet, spesielt nå i dyrtiden, sier Bergstø.

SV-landsmøte
Foto: NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no