Hopp til innhold

Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA

Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. I fjor viste målingene at 7 prosent mente at det ble gitt for mye støtte, sammenliknet med 26 prosent i år.

USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000 milliarder kroner i støtte til Ukraina i krigen mot Russland, det meste i form av våpen og militært utstyr.

Republikanere er mest kritiske. 40 prosent av republikanerne mener at det gis for mye støtte, viser en fersk meningsmåling utført av Pew Research. I en tilsvarende måling i mars i fjor mente 9 prosent av republikanerne at USA ga for mye hjelp til Ukraina, mens 49 prosent mente at det ble gitt for lite. Bare 17 prosent mener nå at det bør gis mer, viser den siste målingen.

Blant demokrater er færre kritiske til Ukraina-støtten, men også blant disse velgerne er andelen økende. I mars i fjor mente bare 5 prosent av demokratene at det ble gitt for mye støtte, mens andelen nå har vokst til 15 prosent. Andelen som mener USA bør bidra mer, har på samme tid falt fra 38 til 23 prosent. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no