Regjeringen starter forhandlinger om ny offentlig tjenestepensjon sammen med partene i arbeidslivet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Offentlig tjenestepensjon

Oppsummert

Partene i offentlig sektor har siden 7. februar forhandlet om en ny offentlig tjenestepensjon. Fristen for å komme til enighet utløp fredag 2. mars. Lørdag morgen ble det kjent at LO stat og Akademikerne har blitt enige om en ny tjenestepensjon.

 • Ja til ny offentlig tjenestepensjon

  Akademikerne sier ja til ny offentlig tjenestepensjon for ansatte i staten og kommunene, og slutter seg dermed til de andre hovedorganisasjonene i offentlig sektor. Den nye ordningen vil gjelde rundt 800.000 offentlige ansatte fra 2020.

 • Pressekonferanse tjenestepensjon

  Det er enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. Partene holder pressekonferanse om innholdet i den nye avtalen
 • 800 000 får ny tjenestepensjon

  NRK har fått bekreftet at det er enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. Fristen for å bli enige løp egentlig ut i går, men partene har sittet utover natta for å få de siste detaljene på plass.

 • Enighet om tjenestepensjon

  Enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. Partene skal ha blitt enige i løpet av natten. Det er varslet pressekonferanse kl. 1300 lørdag. Avtalen, skal ut på uravstemning hos de ulike sammenslutningene.

Det er enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon. Partene holder pressekonferanse om innholdet i den nye avtalen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no