Tilhengarar av Obama sin helsereform jublar over godkjenning i Høgsterett
Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters

Obamas helsereform

Oppsummert

Barack Obamas helsereform, vedtatt i 2010, regnes som en av hans største politiske seire. I 2015 får 8,7 millioner amerikanere offentlig støtte til helseforsikring. Høyesterett har flere ganger avvist republikanske innsigelser mot «Obamacare».

 • Obama: - Siger for hardtarbeidande

  – Helsereformen har kome for å bli, seier Barack Obama etter at amerikansk Høgsterett i dag slo fast at reformen ikkje er grunnlovsstridig. Han hyllar rettsavgjerda som ein siger for hardtarbeidande amerikanske borgarar.

  Amerikansk høyesterett slo i dag fast at helsereformen ikke er grunnlovsstridig. Obama hyller avgjørelsen som en seier for hardtarbeidende amerikanske borgere, og sier at helsereformen er kommet for å bli.
 • Høgsterett går god for helsereform

  Høgsterett i USA slår fast at subsidiane i helsereformen til president Barack Obama ikkje er i strid med grunnlova. Helsereformen blei vedteken i 2010 og i dag får 8.7 millionar amerikanarar som ikkje har råd til helseforsikring støtte frå staten.

 • Obamacare-usemje i Høgsterett

  Høgsterett i USA er delt i synet på om bedrifter må tilby dei tilsette helseforsikring som dekkjer prevensjon, slik det er lagt opp til i helsereformen. Under tysdagens høyring var spørsmålet om bedrifter skal kunne få fritak på religiøst grunnlag.

  Usemje om Obamacare
  Foto: LARRY DOWNING / Reuters
 • Obama og Biden tok utfordring

  USAs førstedame Michelle Obama driver en kampanje for sunnere livsstil, og lovet at hvis nok folk fulgte hennes oppfordringer så ville president Obama og visepresident Biden vise hvordan de mosjonerer.

 • Nye problem med Obamas helsereform

  Obama-administrasjonen må utsette ein del av den omstridde helsereforma, som går ut på at små bedrifter blir bøtelagt dersom dei ikkje tilbyr helseforsikring til sine tilsette. Finansdepartementet avgjorde i går at bedrifter med mellom 50 og 100 tilsette får eit ekstra år på seg til å tilby helseforsikring.

Amerikansk høyesterett slo i dag fast at helsereformen ikke er grunnlovsstridig. Obama hyller avgjørelsen som en seier for hardtarbeidende amerikanske borgere, og sier at helsereformen er kommet for å bli.
Her avbryter Obama talen sin for å hjelpe kvinnen.
Video: Obama forklarer Affordable Care Act

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no