Benjamin Netanyahu
Foto: Amir Cohen / Reuters

Nyvalg i Israel

Oppsummert

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu (Likud-partiet) har erklært seg som valgvinner etter valget 9. april. Han styrer sammen med sentrumhøyre-partiet Kulanu, ultraortodokse Shas og Torah, og nasjonalistiske Jødisk Hjem.

 • Netanyahu får trolig fortsette

  Benjamin Netanyahu får trolig oppdraget med å danne regjering i Israel. President Reuven Rivlin har møtt lederne for de ulike partifraksjonene i nasjonalforsamlingen Knesset denne uka. Netanyahu støttes av 65 av 120 representanter i Knesset.

 • Netanyahu får kritikk etter valg

  Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, får kritikk etter oppslag om at partiet hans skal ha plassert ut folk med kameraer i arabiske distrikter for å hindre muslimer i å stemme. Det skriver avisa Haaretz.

 • Israel mot høyre

  Benjamin Netanyahu har trolig sikret seg en femte periode som Israels statsminister. Det betyr at Israel har tatt enda et skritt til høyre. Netanyahus hovedmotstander, parti-alliansen Blått og hvitt, sa onsdag at de erkjente nederlaget.

 • Netanyahu har vunnet

  Benjamin Netanyahu har vunnet valget i Israel etter en jevn valgnatt. Partiene Likud og Blått og hvitt an til å få 35 seter hver i Knesset, men Netanyahu er ventet å kunne forme en koalisjonsregjering som gir ham 65-67 av 120 seter i parlamentet.

 • Netanyahu leiar med knapp margin

  Nye valprognosar i Israel viser førebels ein knapp siger til statsminister Benjamin Netanyahu, og at han saman med alliansepartnarar har fleirtal i Knesset. Netanyahu har allereie erklært at han har vunne, og at han set i gang med å danne regjering.

  Benjamin Netanyahu og kona Sara
  Foto: Ammar Awad / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no