NRK Meny
Redningsarbeid i Katmandu i Nepal 12. mai
Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

Nytt, kraftig jordskjelv i Nepal

Oppsummert

Et nytt, kraftig jordskjelv med en styrke på 7,3 rammet Nepal 12. mai. Skjelvet i april hadde en styrke på 7,8 og førte til at 8000 mennesker mistet livet. Ifølge myndighetene er 80 døde og 2400 skadde i Nepal, og 17 døde i India.

 • Nepal starter gjenoppbyggingen

  Nepal starter nå gjenoppbyggingen av cirka én million boliger og bygninger som ble ødelagt av jordskjelvet 25. april i fjor, melder AP. 1500 ingeniører sendes til landsbyer i de 40 rammede distriktene. Nesten 9000 mennesker ble drept i jordskjelvet.

 • Klatrefirmaer avlyser Everest-turer

  Flere internasjonale klatreselskaper avlyser sine ekspedisjoner til Mount Everest på grunn av risiko for etterskjelv og ødelagte stier. 18 klatrere mistet livet i et snøskred under jordskjelvet i Nepal 25. april.

 • Har funnet døde ved helikoptervrak

  Redningsarbeidere i Nepal har funnet tre omkomne personer ved vraket av et amerikansk nødhjelpshelikopter, melder nyhetsbyrået AP. Helikopteret ble funnet nær grensa til Kina, der det skulle hjelpe til i hjelpearbeidet etter jordskjelvene i Nepal.

 • Militærhelikopter funnet i Nepal

  Vraket av det amerikanske militærhelikopteret som forsvant mens det leverte nødhjelp etter jordskjelvet i Nepal er funnet. Det ble funnet nær den kinesiske grensen, og den nepalske hæren prøver nå å lande i området for å finne ut om noen har overlevd.

Løper ut av bygningen når han skjønner hva som skjer, FOTO: DAVID CHEN/SKYCATCH
NRK Nyheter kl 12.00
Folk evakuerte bygninger i India

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no