Hopp til innhold
Diesellekkasje Alnaelva
Foto: Vegar Erstad / NRK

Nytt utslipp i Alnaelva

Oppsummert

Det har vært et nytt utslipp av olje til Alnaelva. Også i sommer var det et stort utslipp der.

  • Oljelekkasje frå Bane Nor

    Ein teknisk feil gjorde at det lakk olje frå ei Bane Nor ut i Alnaelva, skriv Avisa Oslo. Oljelekkasjen vart oppdaga tidlegare i april, og no viser det seg at det var frå ei tomt som Bane Nor leiger ut til eit firma.

    Det er enno ikkje klart kor mykje olje som lakk ut i elva, men Oslo brann- og redningsetat har til no samla opp 10 til 20 liter.

  • Trolig 5000 liter olje ut i elv

    Brannvesenet anslår at rundt 5000 liter olje ble lekket ut i Alnaelva i Oslo torsdag kveld. De tror lensene klarte å stoppe oljen i å komme ut i fjorden. En 15.000 liters tank er involvert. 10.000 liter olje er sugd opp fra tanken.

  • Oljetank tømmes etter utslipp i elv

    Brannvesenet jobber nå med å tømme en oljetank inne på Brings område på Alfaset. Denne er trolig årsak til utslippet i Alnaelva i Oslo. Det er vanskelig å anslå hvor mye som har rent ut i elva. Det lukter sterkt av diesel langs elva.

    Laster Twitter-innhold
  • Lenser lagde ut i Alnaelva

    Politi og brannvesen meiner at oljetankar på Alfaset er kjelde til forureining i Alnaelva. Det er lagt ut lenser fleire stader, og det er sett inn store ressursar i arbeidet. Det er frykt for at det er snakk om eit stort utslepp.

    Laster Twitter-innhold
  • Mulig diesellekkasje i Alnaelva

    Politi, brannvesen og kriminalvakten har rykket ut til Alnaelva i Oslo etter det som trolig er en større diesel-lekkasje. Det blir meldt om kraftig lukt på stedet. Politiet og brannvesenet er på stedet. Det var en diesellekkasje i elva også i sommer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no