NRK Meny
Normal

Juni

Norsk-somaliske foreldre er gode kunder hos omskjærere i Somalia.

Jente venter på omskjæring
Foto: Tormod Strand / NRK

 

- HAR OMSKÅRET MANGE FRA NORGE

Somalisk omskjærer

Denne kvinnen tilbyr omskjæring for 150 kr.

Foto: Tormod Strand / NRK

Ti omskjærere i Somalia forteller NRK at de har omskåret 185 norsk-somaliske jenter, de fleste av dem de to siste årene.

LES: 185 norske jenter omskåret

 

Justisdepartementet innkaller Riksadvokaten, Oslo-politiet og Politidirektøren til et hastemøte om omskjæring for å finne tiltak for å hindre ”at slike grusomme overgrep mot unge jenter skjer”, og regjeringen setter i gang strakstiltak.

 

 

BROWN INN I DOWNING STREET 10

Gordon Brown
Foto: Anthony Harvey / AP

Tony Blair var lenge Storbritannias mest populære statsminister gjennom tidene, men tidlig i 2007 ønsker halvparten av velgerne at han går av straks. Irak-krigen og beskyldninger om korrupsjon i forbindelse med gjenvalget i 2005 er blant det som er med på å svekke ham.

Til tross for den synkende populariteten møtes Tony Blair med stående applaus i Underhuset på hans siste dag som statsminister.

LES: Blairs siste dag som statsminister

 

Like etter kan Gordon Brown sette seg i den pansrede bilen som tilhørte Tony Blair, og flytte inn i statsministerboligen i Downing Street 10.

LES: Gordon Brown ny statsminister

 

 

VEIDIREKTØREN TREKKER SEG

Olav Søfteland
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det går et nytt ras i Hanekleiv-tunnelen som skader to anleggsarbeidere. Flere tunneler langs E18 i nordre Vestfold må sikres, og tre av fem norske tunneler får bunnkarakter i en stor internasjonal undersøkelse.

Etter press fra Samferdselsdepartementet etter at Hanekleivrapporten ble lagt frem, ber veidirektør Olav Søfteland om permisjon med øyeblikkelig virkning. Han tar imidlertid ikke kritikk for noe av det som står i rapporten.

LES: Søfteland trekker seg

 

 

AFGHANSKE FLYKTNINGER SLÅR LEIR

Afghanske flyktninger
Foto: Martin Giæver / NRK

Etter å ha gått fra Trondheim til Oslo slår 45 afghanske flyktninger leir foran Stortinget med bønn om å få bli i Norge og slippe å bli tvangsreturnert til hjemlandet.

Men politiet har andre planer for afghanerne.

LES: Vil ha afghanerne ut kjapt

 

 

KNALLVÆR I NORD, VÅTT I SØR

Gjørmekaos på Hove
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

Nordlendingene har all grunn til å finne frem sommerklær og nyte avkjølende bad.

Mens i sør må folk finne frem støvler og paraply. På Hove-festivalen flykter festivalcamperne fra gjørmekaoset, og sivilforsvaret blir bedt om hjelp.

LES: Kriseplan på Hove

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no