NRK Meny
Normal

Februar

Hele Norge - og flere til - feirer kong Haralds 70-årsdag.

Kong Harald

Skuespiller Hege Schøyen opptrådte som sin kjente bokse-figur 'Stælken' og forærte bort hanskene til Kong Harald under regjeringens middag for kongen på Akershus.

Foto: Åserud, Lise/pool / SCANPIX

 

GRATULERER, KONG HARALD!

Sjelden har det glitret så mye på Slottet som på denne februardagen. Over 200 gjester, blant dem 59 kongelige fra ni land, feirer kong Haralds 70 år.

LES: Glitrende slottsball

 

Kong Harald
Foto: Åserud, Lise/pool / SCANPIX

Og det feires flere dager til ende. En svært fornøyd konge takker for en fantastisk fødelsdag etter festmiddag på Akershus Slott. – Høydepunktene har stått i kø, sier kong Harald, som kaller dagen en dag det er morsomt å leve!

 

LES: Sluttet dagen med festmiddag

 

Og under festforestillingen i Oslo Rådhus er det en overraskende og svært kjent konferansier som inntar scenen.

LES: Kongeparet: Fantastisk forestilling

 

Ta quizen ”Vet du dette om kongen?”, les hva som skjedde det året kong Harald ble født og les NRKs ekspertkommentator Anne Baggethuns biografi om kongen her!

 

 

SOLDAT-STRID SPLITTER SV

Norske soldater og offiserer i Afghanistan.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Regjeringen sender 150 norske soldater til Afghanistan, og nok en gang er det splid i regjeringspartiet SV. Flere sentrale SV-medlemmer mener partiet må vurdere å trekke seg fra regjeringen etter vedtaket.

– SV har slukt kameler, sier en av dem.

LES: Norge sender flere soldater

 

 

AND THE OSCAR GOES TO...

Torill Kove
Foto: GARY HERSHORN / REUTERS

Kasper, en dansk dikter hvis kreative brønn har løpt tørr, reiser til Norge for å møte sitt store forbilde, Sigrid Undset.

Denne danske dikteren gjør at Torill Kove stolt kan trykke Oscar-statuetten til sitt bryst og sørge for at Norge for første gang i historien kan smykke seg med en Oscar for en norskprodusert film.

LES: Norske Torill Kove vant Oscar

 

 

DET SNØR, DET SNØR, TIDDELIBOM

Til glede for ungene
Foto: Erik Wiig Andersen

Det verste snøfallet siden midten av 1950-tallet skaper kaos på Sørlandet. Brannvesenet må ut og brøyte på takene, og bygg med store, flate tak stenges for å ikke risikere at de skal rase sammen mens det er mennesker inne i byggene.

Barnehager, skoler, treningshaller og svømmehaller er blant dem som må lukke dørene.

Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, får litt andre oppgaver enn vanlig når han setter seg bak rattet på traktoren og brøyter vei til innesnødde innbyggere. – Dette er ikke en ordførerjobb, men nå må vi trå til alle sammen, slår han fast.

LES: Brøyter for folket

 

Se bilder fra det snødekte Sørlandet her!

 

 

EN HELT VANLIG DAG PÅ JOBBEN

Håvard Melnæs

Håvard Melnæs.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Se og Hør er en kriminell organisasjon.

Dette er konklusjonen til høgskolelektor Magne Lindholm etter at Håvard Melnæs, tidligere journalist i Se og Hør, i boka ”En helt vanlig dag på jobben” avslører arbeidsmetoder som elektronisk overvåking av kilder og betalte innsideinformanter.

Blant annet skriver Melnæs at reportere i Se og Hør satt med konfidensiell informasjon om kortbruken til medlemmer av kongefamilien.

Dette gjorde at Ari Behn og prinsesse Märtha Louises bryllupsreise ble gjennomført med en koffert full av penger for å unngå å bli sporet.

LES: Ari Behn visste kortbruk ble lekket

 

- Jeg beskriver en kultur Se og Hør-ledelsen ønsker skal forbli ukjent. Se og Hør-journalister har ikke bare en notatblokk og en penn, men også et ubegrenset sjekkhefte, sier Håvard Melnæs hos Fredrik Skavlan.

Se Håvard Melnæs hos Skavlan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no