AUF-leder Mani Hussaini hilser til leirdeltakerne
Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

Nye Utøya

Oppsummert

I september i 2012 la AUF fram en plan for restaurering av Utøya. I 2015 arrangerte AUF sommerleir på Utøya for første gang siden 69 mennesker ble drept der den 22. juli i 2011. 2016-leiren starter 3. august og varer til 7. august.

 • Avviser kompromiss om Utøya-minne

  Naboene som går til sak for å stanse oppføringen av et minnested etter 22. juli på Sørbråten, mener det ikke er tilstrekkelig bare å droppe kunstverket «Memory Wound». Minnestedet på Sørbråten skulle etter planen stå ferdig i sommer.

 • AUF vil ha høyere skatter

  AUF krever at Ap blir et langt grønnere parti enn i dag og at partiet går inn for høyere skatter. Det sa AUF-leder Mani Hussaini da han åpnet årets sommerleir på Utøya. Leiren er den andre som blir arrangert etter at Utøya ble gjenåpnet.

 • LO og NHO-lederne til Utøya

  NHO-leder Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen kom i morges til Utøya der de skal diskutere politiske utfordringer under første dag av AUFs sommerleir. Over tusen ungdommer fra hele landet deltar på leiren.

  NHO-leder Kristin Skogen Lund (t.v.) og LO-leder Gerd Kristiansen (t.h.)
  Foto: Eva Marie Bulai / NRK
 • Første elever besøkte Utøya

  For første gang etter terroren 22. juli 2011 har skoleelever besøkt øya. I tre dager har elever fra Bergen og Oslo fått vært på øya, mens de har diskutert demokratiske verdier, ekstremisme og hatytringer.

 • Støre snakket til AUF-ungdommen

  AP-leder Jonas Gahr Støre sa at AUF framstår mer livskraftig enn noen gang, da han talte til ungdommene på Utøya lørdag. Videre pekte han på at AUF ikke har latt seg stoppe av det som skjedde for fire år siden, og modenheten han opplever at de har.

På Utøya spurte en AUF-er Hadia Tajik, som er gift med høyre-mann Stefan Heggelund: Er det noe galt med oss gutter fra arbeiderbevegelsen? Svaret kom raskt: Det var et tvangsekteskap.
Gro Harlem Brundtland forteller hvordan det er å komme tilbake til Utøya
For første gang på fire år er det igjen sommerleir på Utøya. Se åpningen av leieren direkte klokken 10:00
Jens Stoltenberg forteller hvordan det er å være tilbake på AUF-leir på Utøya

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no