Hopp til innhold

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Flere personer er skadd etter nok en natt med sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere i og ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.

De israelske politistyrkene tok seg inn på området og forsøkte å få palestinerne ut av moskeen ved bruk av sjokkgranater og gummikuler, får nyhetsbyrået Reuters opplyst.

Palestinerne skal ha svart med å kaste gjenstander mot politiet.

Opplysningene er ikke kommentert fra israelsk hold.

Seks personer ble skadd i de siste sammenstøtene, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Waqf, det statlige organet som forvalter islamske skatter, sier at israelsk politi onsdag kveld kastet granater og andre gjenstander mot folkemengdene for å oppløse dem.

Israelsk politi hevder på sin side at flere titalls ungdommer skapte kaoset ved å kaste steiner og lignende på politibetjenter.

Flere hundre mennesker ble pågrepet av israelsk politi som tok seg inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem natten før. Politiet hevder de var nødt til å gå inn i moskeen for å hente ut ungdommer som hadde barrikadert seg med fyrverkeri, kjepper og stein.

Da ble 50 personer skadd, ifølge palestinsk Røde Halvmåne.

Tidligere onsdag kveld ble det fyrt av raketter mot Israel fra Gazastripen, og Israel gjennomførte luftangrep mot det de sier er våpenfabrikker drevet for islamistgruppen Hamas, skriver Reuters. (NTB)

Israelske politifolk ved Al Aqsa-moskeen i Jerusalem 5. april 2023
Foto: AMMAR AWAD / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no