Det nye redningshelikopteret, AW101, var på plass da den nye hovedbasen til 330-skvadronen i Norge åpnet på Sola i dag.

Nye redningshelikoptre

Oppsummert

Det første av 16 nye redningshelikoptre av typen AW101 kom til Norge i 2017. Helikoptertypen skal erstatte SeaKing og settes i drift fra 2018–2020 på Sola, Ørland, Banak, Bodø, Rygge og Florø.

  • Krever styrking av beredskap

    Troms fylkesting er bekymret for beredskapen i Nord-Norge. Landsdelen er svært sårbar når digital infrastruktur bryter sammen. Politikerne krever blant annet ny fagskole for brann- og redningspersonell på Fjelldal og ny base for redningshelikopter.

  • Kun ett AW101-helikopter flyr

    Selv om planen var at to av de nye redningshelikoptrene skulle være operative nå, er det kun ett som kan flys, skriver Teknisk Ukeblad. Norge første AW101-redningshelikopter ble levert i november i fjor, sju måneder på overtid.

  • Helikoptervelt ferdig undersøkt

    Havarikommisjonen er ferdig med å undersøke det første av Forsvarets nye redningshelikoptre, etter at det veltet på Sola i november. Det er ikke avdekket noen kritiske feil ved helikopteret, og Luftforsvaret får det tilbake, skriver Teknisk ukeblad.

Det nye redningshelikopteret, AW101, var på plass da den nye hovedbasen til 330-skvadronen i Norge åpnet på Sola i dag.
For første gang er et av de nye redningshelikoptrene AW101, som skal leveres til Norge, på besøk på norsk jord. Anledningen er åpningen av ny hovedbase for 330-skvadronen på Sola.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no