Nye detaljer rundt drapet på rapper

19 år gamle Nils Kurt Erik Einar Grönberg, bedre kjent som Einár, ble skutt og drept i Hammarby sør i Stockholm torsdag, et drap som vakte skrekk og avsky.

Det er foreløpig ingen som er pågrepet i saken, men nå kommer det nye detaljer rundt drapet.

To andre rappere var sammen med rapperen «Einár» da han ble drept, skriver svenske Aftonbladet. Dagen før ble de to andre beskutt utenfor et musikkstudio, men kom unna hendelsen uten skader. Rett etter beskytningen skal avdøde Einár ha ringt dem på Snapchat.

Begge de to skal være del av et kriminelt miljø i Stockholm. Politiet har tidligere fortalt at det har vært øyenvitner som har løpt fra åstedet, det er ikke kjent om det er disse to rapperne.

Statsministeren krever svar, riksdagspartiene har krevd nye tiltak mot gjengkriminaliteten, og sosiale medier er fulle av en generell fordømmelse av drapene.

Men det har vært minst 40 lignende drap i Sverige bare i år før drapet på Einár. Ni av dem har skjedd i Järvaområdet nordvest i Stockholm, der det bor 90.000 mennesker, og som blant annet omfatter Rinkeby.

Drapet antas å være koblet til gjengkriminalitet, noe som kan bety at vitner ikke våger å snakke med politiet.

Einár hadde i flere år hatt omgang med kriminelle gjenger, og han har vært innblandet i flere saker, både som offer og gjerningsmann. Han hadde også i lengre tid vært utsatt for trusler.

Aftonbladet skrev at det var skuddpremie på Einár, og at han ble arrestert i forbindelse med en knivstikking på en restaurant i Stockholm 9. oktober. Deretter skal truslene mot ham ha økt.

(NRK / NTB)

Sweden Rapper Shooting
Foto: Jessica Gow / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no