NRK Meny
Angela Merkel
Foto: Michael Sohn

Ny regjering i Tyskland

Oppsummert

Sosialdemokratane i SPD og kristendemokratane i Angela Merkels CDU og CSU er einige om å danne ei ny koalisjonsregjering i Tyskland. SPDs medlemmer stemte med stort fleirtall for avtalen søndag.

 • Ny tysk minister ut mot islam

  I Tyskland seier den nye innanriksministeren Horst Seehofer at islam ikkje høyrer heime i landet. Han er på kollisjonskurs med forbundskanslar Angela Merkel, som seier det er viktig å integrere muslimar. Det bor 4,5 millionar muslimar i Tyskland.

  Innenriksminister Horst Seehofer, forbundskansler Angela Merkel, finansminister Olaf Scholz
  Foto: Guri Norstrøm / NRK
 • Merkel gjenvalgt som statsminister

  Angela Merkel ble onsdag for fjerde gang valgt til statsminister av den tyske nasjonalforsamlingen. Hun blir formelt utnevnt og tatt i ed av president Frank-Walter Steinmeier senere onsdag.

  Angela Merkel gjenvalgt for 4. gang som statsminister
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • SPD med seks nye tyske ministre

  Det tyske sosialdemokratiske partiet SPD har kunngjort hvem som blir partiets nye ministre: Olaf Scholz (finans), Heiko Maas (utenriks), Hubertus Heil (arbeid), Katarina Barley (justis), Franziska Giffey (familie) og Svenja Schulze (miljø).

 • Macron: – Gode nyheter

  Frankrikes president Emmanuel Macron sier koalisjonsregjeringen i Tyskland er gode nyheter, melder Reuters. Søndag ble det klart at 2 av 3 medlemmer i det sosialdemokratiske partiet SPD stemte ja til å regjere med Angela Merkel og kristendemokratene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no