Matteo Renzi
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Ny regjering i Italia

Oppsummert

Matteo Renzi (39) har fått i oppdrag å danne ny regjering i Italia. Da han fikk oppdraget, lovet han et omfattende reformprogram innen valgordninger, skatt, arbeidsliv og offentlig forvaltning.

 • Statsminister truet med å gå av

  Italias nye statsminister, Matteo Renzi, truet i dag med å gå av dersom et forslag om å redusere makten til overhuset i parlamentet ble vedtatt. Renzi ønsker å reformere statsapparatet i Italia.

 • Obama møter Renzi i mars

  USAs president Barack Obama skal møte Italias nye statsminister Matteo Renzi i mars. Det sier Det hvite hus, ifølge AFP. Obama tok kontakt med Renzi i dag for å vise sin støtte til den nye ministeren, i tillegg til å avtale møte.

 • Renzi lover endringer

  Italias nye statsminister Matteo Renzi tok til orde for radikale og umiddelbare forandringer i Italia da han redegjorde om det nye regjeringsprogrammet i nasjonalforsamlingen i dag. Det melder NTB. Renzi trakk opp lange politiske linjer, men var heller ordknapp om detaljene.

 • Statsminister ber om tillit

  Laster Twitter-innhold
Italias nye statsminister
Demonstranter og politiet barket sammen i sentrum av den italienske hovedstaden Roma. Folk hadde møtt opp for å demonstrere mot en ny jernbanelinje mellom Paris og Milano. De mener regjeringen burde heller ha brukt pengene på å hjelpe familier i nød etter finanskrisen i landet.
Åse Marit om Italia krise
Åse Marit Befring om den politiske krisen i Italia
Åse Marit Befring: – Situasjonen er kaotisk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no