NRK Meny
Jordbruksarbeider i Mexicali, USA, i anledning av at Nafta-avtalen mellom Mexico, USA og Canada blir
Foto: GUILLERMO ARIAS / AFP

Ny NAFTA-avtale

Oppsummert

Nye forhandlinger om ny frihandelsavtale har startet mellom USA, Mexico og Canada. USAs president Donald Trump truer med å bryte forhandlingene, og kaller NAFTA-avtalen for «den verste frihandelsavtalen noensinne».

 • Langsom fremgang i NAFTA-samtaler

  USAs handelsutsending Robert Lighthizer sier det har vært en viss fremgang i samtalen om å reforhandle handelsavtalen NAFTA. Canadas utenriksminister Chrystia Freeland og Mexicos økonomiminister Ildefonso Guajardo sier hun er fornøyd med fremdriften.

 • NAFTA-avtalen i fortsatt i fare

  Trump hevdet igjen at NAFTA fører til nedlagte arbeidsplasser i USA, under et møte med Canadas statsminister Justin Trudeau onsdag. Etter møtet sa Trudeau at Canada er forberedt på alt, men håper at NAFTA vil bestå. Samtalene fortsetter i Mexico.

  Justin Trudeau Donald Trump
  Foto: Sean Kilpatrick / AP
 • Trump og Trudeau i ny NAFTA-samtale

  USAs president Donald Trump forholdt seg uforpliktende til en ny NAFTA-avtale da han møtte Canadas statsminister Justin Trudeau onsdag. Trudeau møtte Trump i Det hvite hus i en ny runde med forhandlinger om den Nord-Amerikanske frihandelsavtalen

  Justin Trudeau Donald Trump
  Foto: Sean Kilpatrick / AP
 • Truer med å trekke seg fra NAFTA

  Mexicos utenriksriksmister truer med å avslutte forhandlingene om den nordamerikanske frihandelsavtalen NAFTA, dersom USAs president, Donald Trump, setter i gang arbeidet med å trekke USA ut av avtalen. Trump har bedt om at avtalen reforhandles.

 • Trugar med å bryte forhandlingane

  President Donald Trump skuldar Canada og Mexico for å vere svært vanskelege i forhandlingane om ei ny NAFTA-avtale, og trugar med å bryte forhandlingane. På Twitter kallar han avtala for den verste frihandelsavtala nokosinne.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no