NRK Meny
Kuer
Foto: ALEXANDRA BEIER / SCANPIX

Ny landbrukspolitikk

 • - 6000 må byggje nye fjøs

  Over 6000 mjølkebønder må byggje nye fjøs innan 2024 for å oppfylle krava om lausdrift. Det vil koste rundt 13 milliardar kroner, skriv Nationen. Ifølgje Bondelaget har ingen andre land tilsvarande krav om at dyra skal kunne gå fritt rundt.

 • 14,5 milliardar til landbruket

  Overføringane til landbruket aukar og kjem i år opp i nær 14,5 milliardar kroner. Frp har vore det fremste talerøyret for kraftige kutt i landbruket, men fylkesleiar i Sogn og Fjordane Frp, Frank Willy Djuvik, seier det tek tid å innføre Frp-politikk.

 • Gjerde for reinsdyr på grensa

  Norge og Finland er enige om tiltak for å hindre reinsdyr i å krysse landegrensene. Blant annet skal det bygges gjerde langs hele grensa, opplyser Landbruks- og matdepartementet til NTB.

 • – Feil medisin å fjerne mjølketaket

  Landbruksminister Sylvi Listhaug bommar på målet når ho vil auke norsk mjølkeproduksjon ved å fjerne kvotene, slik at mjølkebøndene som driv stort kan drive endå større. Det meiner Norsk Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

- Vi skal modernisere norsk landbruk
Landbruksminister Sylvi Listhaug møter med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag for første gang i dag. Initiativet til møtet har organisasjonene tatt, for å høre hva den nye Frp-statsråden tenker om norsk landbrukspolitikk og hvilke forandringer hun ser for seg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no