NRK Meny
IA-avtalen gruppebilde
Foto: Peter Svaar

Ny IA-avtale

Oppsummert

Regjeringen og forhandlingspartene underskrev den nye avtalen om et inkluderende arbeidsliv tirsdag. Arbeidsminister Robert Eriksson sier at dagens IA-avtale er den beste noen gang. Også LO og NHO skryter av avtalen.

 • –Mål for funksjonshemmede i skyggen

  Målet som omhandler å hindre frafall og øke sysselsettingen av personer med nedsatt funksjonsevne, havner i skyggen av sykefraværet, mener Funksjonshemmedes fellesorganisasjon, ifølge NTB.

 • Virke fornøyd med IA-avtalen

  Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, sier den nye IA-avtalen gjør at flere norske bedrifter får muligheten til å slutte seg til arbeidet for et inkluderende arbeidsliv. Bakgrunnen er at flere sanksjoner mot arbeidsgiverne blir fjernet.

 • – Bra med forenklet avtale

  Unio-leder Anders Folkestad er fornøyd med at partene i dag signerer den nye IA-avtalen. – Det blir mindre kontroll, og oppfølgingen bygger nå på mer tillit, sier han.

 • LO fornøyd med IA-avtalen

  LO-leder Gerd Kristiansen sier hun er fornøyd med den nye IA-avtalen. – Vi har klart å forenkle avtalen, og dermed gi arbeidsplassene bedre tid til å jobbe med et inkluderende arbeidsliv, sier Kristiansen.

 • – Den beste IA-avtalen

  Arbeidsminister Robert Eriksson sier man har fått den beste IA-avtalen noen gang med dagens avtale. - Vi vil i større grad lykkes med å få ned sykefraværet, få flere inn i arbeidslivet, og få flere til å stå lenger i jobb, sier Eriksson.

Regjeringen og forhandlingspartene underskriver avtalen om et inkluderende arbeidsliv i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no