Hopp til innhold

NRK vil gjøre flere endringer i «Ingen elsker Bamsegutt»

– Hele konteksten og debatten rundt serien er en annen nå enn da den ble publisert først i forrige uke, sier etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, i Dagsnytt 18 på NRK mandag.

Søndag ble det kjent at NRK midlertidig trekker dokumentaren etter at det kom frem at hovedpersonen Jan Egil Granfoss ble dømt i en overgrepssak i 1991. Denne dommen var utelatt i serien fra NRK.

I tillegg til å gjøre endringer for å inkludere dommen i dokumentaren, skal NRK også gjøre endringer i forbindelse med Granfoss sin mindreårige sønn, som er en del av serien.

– Situasjonen for sønnen til hovedpersonen er en annen nå enn da vi publiserte, slik vi vurderer det. Så vi vil også gjøre endringer der, sier Kalbakk.

– Hva skal til for at dere publiserer serien på nytt?

– Vi jobber nå for å gjøre de endringene som er nødvendige for å publisere på nytt. Det er det som er utgangspunktet vårt. Vi konsentrerer oss om å gjøre det nå, så får vi komme tilbake til det når vi er ferdige med de vurderingene, svarer etikkredaktøren.

NRK har tidligere oppgitt at de valgte å utelate dommen av to grunner. Den ene grunnen var hensynet til de fornærmede samt hensynet til Bamsegutt og familien, den andre grunnen var dommens relevans for serien.

Kalbakk sier under mandagens sending av Dagsnytt 18 at NRK fikk vite om dommen av politiet kort tid før dokumentaren skulle på luften.

– Redaksjonen ble gjort kjent med det tre, fire uker før planlagt publisering. De ble informert om dette av politiet. Det var informasjon som kom brått på, sier Kalbakk.

– Så vidt jeg vet var det fordi redaksjonen tok kontakt med politiet om en annen sak som er omtalt i serien.

«Ingen elsker Bamsegutt»

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no