Marienlyst sett fra lufta

NRK-flytting

Oppsummert

I 2016 bestemte styret i NRK at hovedkontoret skal flyttes fra Marienlyst i Oslo. Det er ikke avgjort hvor NRK skal flytte. Investeringsselskapet Ferd har kjøpt tomten på Marienlyst for minst 3,75 milliarder kroner.

 • Ap raser etter NRK-tomt-beslutning

  Forrige uke fikk Høyre, Venstre, KrF, Rødt, FNB, og Senterpartiet flertall i Oslo bystyre for å sette krav til grøntarealer og en flerbrukshall til idrett på NRK-tomten på Marienlyst.

  Ap, MDG, og SV ønsket seg flere boliger på tomten.

  – Debatten i Oslo bystyre viser igjen hvordan Høyre har en dobbeltmoralsk boligpolitikk. De snakker om å bygge mer boliger, men så går de med på et flertall som egentlig sier det motsatte, sier talsperson for byutvikling i Oslo Arbeiderparti, Abdullah Alsabeehg til Nettavisen.

 • Oslo-ordfører fornøyd med flytting

  – Dette er veldig gode nyheter. Jeg er glad for at NRK har funnet en tomt i Oslo, som er tilpasset deres behov. NRK er en viktig kultur- og medieinstitusjon som kan bidra til byutviklingen av hele Ensjø området og bydel Gamle Oslo, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV).

  Hun mener beliggenheten er god.

  – Ensjø er sentrumsnært, ligger sentralt til mellom Ensjø og Tøyen T-banestasjon og lett tilgjengelig med sykkel og gange. Når vi skal legge en så stor arbeidsplass såpass sentralt i Oslo er det viktig å være tilknyttet kollektivnettet, sier hun.

  Borgen håper nå at de kan få bygget en videregående skole i tilknytning til NRK, gjerne med media-, kommunikasjon- og kulturlinjer.

  Ordfører i Oslo, Marianne Borgen
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Bøhler skuffet over NRK-plassering

  – Det er skuffende, men dessverre ikke overraskende, at regjeringen ved kulturministeren er så passive til hvor en statlig institusjon med over 2.000 arbeidsplasser skal ligge, sier Jan Bøhler, stortingsrepresentant for Senterpartiet i Oslo.

  Han mener at Groruddalen igjen blir sviktet.

  – Å legge NRK til tomtene rundt Grorud stasjon vil gi NRK en sentral beliggenhet og utjamne forskjeller. Det vil være et langt sterkere samfunnsbidrag enn tomten NRK-styret ønsker. Vi som folkevalgte må bruke de verktøyene vi har for å skape en positiv samfunnsutvikling, sier Bøhler og legger til at Sp går til valg på å legge NRK til området ved Grorud stasjon.

  Jan Bøhler
  Foto: Vegar Erstad / NRK
 • Pressekonferanse om NRK-flytting

  Klokka 11.30 er det pressekonferanse om flytting av NRK sitt hovudkontor. I dag blei det kjent at NRK skal flyttast til Ensjø, søraust i Oslo.

 • – Kan gi Ensjø løftet som trengs

  Agnes Nærland Viljugrein, nestleder i bydelsutvalget i Gamle Oslo (Ap) og gruppeleder, mener at det er en god i ide at NRK skal flyttes til Ensjø.

  – At de går bort fra Tøyen og Grønland tror jeg er lurt, samtidig som de kan gi Ensjø det løftet som trengs i det området.

  – Jeg har sagt tydelig til NRK at jeg også mener de må bidra i nærmiljøet vårt, og at de må bli en ressurs for bydel Gamle Oslo. Det tror jeg de kan få til her, og NRK på østkanten var vel på tide, legger hun til.

Følg pressekonferansen om salget av Marienlyst her fra kl 11:54

NRK-tomten solgt til Ferd-eier Johan H. Andresen: – Det er en spesiell dag for oss

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no