Radiohuset, NRK Marienlyst
Foto: NRK

NRK-flytting

Oppsummert

Styret i NRK har bestemt at hovedkontoret på Marienlyst i Oslo skal flyttes. Flyttingen vil skje innen 5–10 år. NRK har holdt til på Marienlyst i mer enn 80 år. Det er ikke avgjort hvor NRK skal flytte.

 • Legger inn bud på NRK-tomt

  Obos går sammen med det svenske eiendomsselskapet Balder og Oslo Pensjonsforsikring om å legge inn bud på NRK-hovedkvarteret på Marienlyst i Oslo. Den skal brukes til boliger og møteplasser, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

 • Ferd og Snøhetta vil ha NRK-tomta

  Med et prosjekt kalt «Lyst» har milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd og Snøhetta meldt seg på i kampen om NRK-tomta. Ifølge Aftenposten vil prosjektet transformere det fredede kringkastingshuset til en ny storstue for byens befolkning.

 • Boligspekulanter vil ha NRK-tomta

  Solon Eiendom og Aspelin Ramm går sammen om et forsøk på å kjøpe NRKs eiendom på Marienlyst i Oslo, ifølge Finansavisen. Fra før har blant annet Selvaag Bolig og Obos vist interesse for tomten. Obos-sjefen har anslått tomteverdien til 2 milliarder.

 • K-sjefen: Marienlyst er for dyrt

  Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at det tar for mange ressurser å holde til i de store, gamle NRK-lokalene på Marienlyst. Derfor vil NRKs hovedkontor flyttes til et annet sted i Oslo iløpet av 5 til 10 år.

  Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i studio for å fortelle om NRKs flytteplaner.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i studio for å fortelle om NRKs flytteplaner.
Se NRKs nyhetssending kl 12.00

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no