NRK Meny
Norwegians første Boeing 787
Foto: Magnus Thømt Wannebo / Norwegian

Norwegian med irske fly

Oppsummert

Irske myndigheter har utstedt lisens og driftstillatelse til Norwegians heleide datterselskap, Norwegian Air International Limited (NAI), melder NTB.

 • - Kan flytte heim Dreamliner-fly

  Flyselskapet Norwegian vil truleg flytte dei åtte Dreamliner-flya sine frå Irland før fellesferien, for å få lov til å bruke dei i Noreg. Luftfartstilsynets mellombelse løyve går ut og selskapet jobbar med å overføre flya til norsk luftfartsregister, melder DN.

 • Norsk dispensasjon sikrer Norwegian

  Luftfartstilsynet har gitt Norwegian ny norsk, dispensasjon for langdistanseflyene mellom Europa og USA. De aktuelle flyene skal fortsatt være registrert i Irland, skriver E24. Den nye dispensasjonen gjør at selskapet unngår problemer som følge av at det går tregt med å få de nødvendige amerikanske tillatelsene til det irske datterselskapet.

 • Norwegian utnytter smutthull

  Flyselskapet Norwegian vil bruke asiatisk personell på langdistanseflygninger fra Norge. Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik bekrefter overfor Dagens Næringsliv, at de vurderer å flytte flyene fra Irland tilbake til Norge.

 • Norwegian investerer 2,8 milliarder

  Flyselskapet Norwegian investerer i alt 336 millioner euro i Irland i
  forbindelse med at selskapet starter langdistanseflyginger med base i Irland. Det skriver den irske avisen Independent.

 • Amerikansk flygerforening kritiserer Norwegian-vedtak

  Flygerforeningen Alpa sier vedtaket truer amerikanske arbeidsplasser og er et sikkerhetsproblem. Irske myndigheter har i dag utstedt lisens og driftstillatelse til Norwegians heleide datterselskap, Norwegian Air International Limited

Alt klart for Norwegian i Irland

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no