Hopp til innhold
Slagsmål mellom 40–50 ungdommer på Ekebergsletta
Foto: Frederik Ringnes / NTB

Norway Cup

Oppsummert

På årets Norway Cup er det påmeldt 1852 lag med rundt 30.000 spillere. I år spilles fotballturneringen første uken i august. Turneringen har ikke blitt spilt siden 2019 på grunn av pandemien.

  • Det pakistanske fotballaget Muslim Hands kom på andreplass

    Lørdag ble Norway Cup-vinnerne for 2023 kåret. Et av vinnerlagene på cupen ble det norske fotballaget Sola FK. På andreplass kom det pakistanske laget Muslim Hands Pakistan, som har fått stor oppmerksomhet de siste dagene.

    2.plass
    Foto: Kristin Granbo / NRK
  • Norway Cup Kids avlyses på grunn av været

    – Grunnet fare for lynnedslag avlyses Norway Cup Kids 3v3 og 5v5. Ingen flere kamper vil derfor bli gjennomført, og vi må dessverre avlyse premieringen også. Det skriver Norway Cup selv på sine nettsider.

  • Jentelag på Norway Cup utsatt for ubehagelig og nærgående oppførsel

    Et jentelag som spiller på Norway Cup har fortalt at de ble utsatt for nærgående og ubehagelig oppførsel av et eldre guttelag, skriver Aftenposten.

    – Jentene har fått rask hjelp av politiet og er blitt tatt på høyeste alvor. Dette var dessverre en episode vi skulle vært foruten. Når vi først har havnet der, er det blitt håndtert greit, sier lagleder Line Volstad Melbye til avisen.

    De voksne lederne var ikke til stede, men har vært tett på i etterkant. Politiet var også raskt på stedet, forteller de.

    Pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet sier til Aftenposten at de ikke har fått inn anmeldelser for seksuallovbrudd, men har fått noen henvendelser om ubehagelige opplevelser i forbindelse med Norway Cup.

    Turneringens toppsjef, generalsekretær Pål Trælvik, sier til Aftenposten at han ville vært flau om hans egne barn oppførte seg slik enkelte gjør på Norway Cup.

    (NTB)

  • Eldre gutter skal ha vært nærgående overfor jenter på Norway Cup

    Et jentelag har fortalt at de ble utsatt for ubehagelig og nærgående oppførsel fra eldre gutter.

    – Når det har vært mange personer til stede, har det vært tafsing og berøring utenfor klærne. Vi synes det er bra at det blir meldt ifra til oss om slike hendelser, sier politiet til Aftenposten.

  • Byrådslederen ut mot Norway Cup-vold: – Uakseptabelt

    Raymond Johansen (Ap) kaller masseslagsmålet på Norway Cup uakseptabelt og sier politiet skal slå hardt ned på slikt.

    Det ble brukt hammer og slagjern da 40–50 ungdommer barket sammen på Ekebergsletta tirsdag. To ble skadd.

    – Vi har nulltoleranse for denne typen oppførsel i Oslo. Slik vold er uakseptabel og skal slås hardt ned på av politiet, skriver byrådsleder Johansen på Facebook.

    Politiet har uttalt at de involverte er svært unge, mellom 12 og 15 år.

    – Særlig ille synes jeg det er at slikt skjer tett på Norway Cup, hvor barn og unge skal føle på idrettsglede, mestring og trygghet. Glad for at politiet agerte raskt i dag, skriver han.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no