Snøvær
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Norske veier og kjøreforhold

Oppsummert

Det er vinterføre på en rekke veier i Sør-Norge mandag, blant annet i Hedmark. Statens vegvesen advarer mot å kjøre med sommerdekk.

 • Advarer mot vanskelige kjøreforhold

  Vegtrafikksentralen advarer tirsdag morgen om vanskelige kjøreforhold på Østlandet. – Det er stedvis lokalt vanskelige kjøreforhold på Østlandet på grunn av snø. Snø og slaps har lagt seg på enkelte veier i Hedmark og Oppland, skriver de på Twitter.

  Heimdalsvegen Nordbyga Løten
  Foto: Trond Ivan Hagen / NRK
 • Flere biler i grøfta etter snøkaos

  Snøvær skaper problemer på veiene på Østlandet mandag. Flere biler har i morgentimene havnet i grøfta, melder TV2. Vegtrafikksentralen Øst advarer mot glatte veier, og anbefaler bilistene om å bytte tilbake til vinterdekk.

 • Advarer mot sommerdekk i dag

  Det er vinterføre på en rekke veier i Sør-Norge, og Statens vegvesen advarer folk mot å kjøre med sommerdekk. Flere steder på Østlandet har meteorologene sendt ut gult farevarsel, og det er ventet opptil 25 centimeter snø enkelte steder.

 • Snø og vinterføre i Sør-Norge i dag

  Det er vinterføre på en rekke veier i Sør-Norge mandag. Statens vegvesen advarer mot å kjøre med sommerdekk. Både i Oslo, Akershus, Oppland, Buskerud, Hedmark og Vestfold har meteorologene sendt ut gult farevarsel.

 • Veiopprusting vil koste milliarder

  Etterslepet på veivedlikehold av fylkesveiene i Norge er nå på mellom 70 og 80 milliarder koner. særlig ille er det i Troms. Der er enkelte av fylkesveiene så dårlige at verken posten eller skolebussen kommer fram.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no