NRK Meny
Fransk soldat i helikopter
Foto: Arnaud Roine / Ap

Norske soldater til Mali

Oppsummert

Norge skal i 2016 bidra med et transportfly og treningsstyrker i Mali. Norge har tidligere sendt 25 personer fra Forsvaret og politiet til Mali der de skal bidra i FNs fredsbevarende operasjoner.

 • Norge tredobler FN-bidraget i Mali

  Den nye norske FN-styrken er denne uken på plass i Mali. Totalt teller det norske bidraget om lag 70 kvinner og menn som skal fly forsyninger og drive vakthold, melder Adresseavisen.

 • Fortsetter innsatsen i Mali

  Norges bidrag i FN-operasjonen i Mali vil fortsette i ett år til, har regjeringen bestemt. Sikkerhetssituasjonen i Mali er fortsatt ustabil, to år etter at tuareger og islamistiske grupper slo seg sammen for å løsrive Nord-Mali fra resten av landet.

 • Norske offiserar til Mali i slutten august

  Dei fire første norske offiserane reiser til Mali i slutten av august. Dei skal slutte seg til FN-styrken i landet. Noreg har tilbudt inntil 20 offiserar til FN-styrken, men førebels ser det ut til at det er 17 offiserar som vert sendt til landet. Dei resterande 13 vil bli sendt ned når analyseeininga sin struktur er på plass.

 • Uavklart når norske offiserer reiser til Mali

  Det er fortsatt uklart når de 20 offiserene og soldatene Norge skal bidra med til FN-styrken i Mali vil reise.
  – Avreisen er uavklart. Vi venter på at flere land skal forplikte seg til å bidra til styrken, og på at FN skal ha organisasjonen og arbeidsfordelingen i Mali klar, sier major Christian Øverli i Forsvarsdepartementet til NTB.

Det er viktig at Norge sender soldater i Mali, sier sikkerhetsekspert i NUPI, Francesco Strazzari.
Norge sender soldater til Mali.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no