NRK Meny
Kurdiske soltatar fekk medalje
Foto: Anders Johan Tobiassen / Privat

Norske militære bidrag til Irak

Oppsummert

Norge har i dag rundt 60 soldater i Irak som gir opplæring til irakiske sikkerhetsstyrker, men mandatet til disse soldatene utløper den 10. mars.

 • Irak takket Norge for bistand

  Iraks statsminister Haider al-Abadi takket for Norges innsats i landet da han møtte utenriksminister Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på den store sikkerhetskonferansen i München.

 • Norge fortsetter kampen mot IS

  Norske soldater som trener irakiske sikkerhetsstyrker i kampen mot IS, skal flyttes fra Erbil i Nord-Irak til Anbar-provinsen i Vest-Irak. Stortinget ble mandag orientert om at det norske bidraget forlenges med tolv måneder fra og med 10. mars 2017.

 • Brende og Søreide i Bagdad

  Utanriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er på hemmeleg reise til Irak for å besøke dei norske styrkane. Besøket skulle vere hemmeleg på grunn av tryggleiken, men irakiske journalistar har publisert bilete av dei to.

  IRAQ-NORWAY-DIPLOMACY
  Foto: KARIM KADIM / Afp
 • Frarådet ikke spesialstyrker

  – Jeg har ikke frarådet å sende spesialstyrker, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. – Både min primære og subsidiære anbefaling inneholdt instruktør støtte fra spesialstyrkene for opplæring av personell fra irakiske sikkerhetsstyrker, presiserer han.

Redegjørelse om norske bidrag til Irak og Afghanistan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no