Hopp til innhold

Norsk Lektorlag bryter med KS og varsler opptrapping

Dermed har både Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Utdanningsforbundet valgt å ikke fortsette forhandlingene med KS.

– Vi har hatt som målsetting å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor sa vi i utgangspunktet ja til å fortsette prosessen da vi først fikk en plass ved forhandlingsbordet. Vi har nå lukket den døren, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag, i en pressemelding.

Ifølge riksmekler Mats Wilhelm Ruland ligger det ikke an til nye møter umiddelbart etter at han har hatt kontakt med partene mandag.

– Jeg kommer til å følge opp partene videre, og det er en forventning fra min side at partene fortsetter å lete etter en løsning, sier Ruland til NRK.

Norsk Lektorlag har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 60 medlemmer i streik. Norsk Lektorlag vil varsle ny opptrapping i morgen.

– Beklageligvis så fant vi ikke noe grunnlag for at vi kunne komme til en enighet. Det er veldig synd. Dette har vært en langvarig streik. Enhver lektor som er borte fra klasserommet, bør bekymre KS, sier Nyhuus i pressemeldingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no