NRK Meny
Korridorpasient på sykhus
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norsk helsevesen

Oppsummert

Antall korridorpasienter fortsetter å synke, i takt med færre pasientdøgn ved norske sykehus. Helse- og omsorgsminister Bent Høie er fornøyd, skriver NTB. Andelen har sunket hvert år siden 2011, og var nede i 1,0 prosent i perioden mai–august 2017.

 • Solberg krev betre pasienttransport

  I spørretimen onsdag seier statsminister Erna Solberg at det er uakseptabelt at drosjeselskapa ikkje oppfyller avtalane som er inngått med helseføretaka. I fleire saker har NRK omtalt korleis pasientar må vente i mange timar på pasienttransport.

 • Vet ikke at de har diabetes

  En av tre som har diabetes type 2 går trolig med en ukjent diagnose, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Ifølge VG har omkring 245.000 nordmenn diabetes av den ene eller andre typen. FHI opplyser at det kan være farlig å ikke vite om diabetesen.

 • Vil granske pasientdrosjeordninga

  Fleirtalet på Stortinget vil granske ordninga som gir dei sjukaste pasientane rett til å bli frakta til og frå behandling med drosje. NRK har fortalt at kreftpasientar har venta sju timar på drosje fordi sjåførar nedprioriterer pasienttransport.

 • IT-tiltak i helse til 55 millioner

  Folkehelseinstituttets IT-utgifter økte med 80 prosent da nye tiltak skulle effektivisere helseforvaltningen, melder Dagens Perspektiv. Etter at Norsk helsenett overtok IT-ansvaret økte utgiftene med 16 millioner. Neste går øker de med 39 millioner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no