Hopp til innhold
Bilde av båten som synker i Stillehavet
Foto: Hovedredningssentralen/privat

Norsk båt i havsnød

Oppsummert

En norsk seilbåt fikk en sprekk i skroget som gjorde at den tok inn vann, i Stillehavet utenfor Peru. Personene ombord sier de har kontroll over situasjonen og trenger ikke lenger hjelp fra redningssentralen,

  • Restless får nye forsyninger

    Den Oslo-registrerte seilbåten Restless, som sprang lekk i Stillehavet utenfor Peru lørdag, fikk søndag kveld nye forsyninger og utstyr om bord fra det svenske skipet Oberon. Restless skal nå seile til Marquesasøyene i Fransk Polynesia på egen hånd.

    Seilbåten Restless
    Foto: Privat / NTB scanpix
  • Restless takket nei til hjelp

    De to personene om bord i den norske seilbåten Restless, som sprang lekk utenfor Peru lørdag, har situasjonen kontroll og trenger ikke lenger bistand. De to hadde søndag morgen norsk tid planer om å seile videre til øya Iles Marquises på egen hånd.

  • Båtlekkasje under kontroll

    I en ny pressemelding går det frem at den norske båten i Stillehavet ikke lenger ønsker assistanse av redningsressurser, da de mener at de nå har kontroll på lekkasjen. Fiskebåter i området har bistått de to personene som var ombord.

  • Vil tette båtlekkasje med våtdrakt

    En norsk venn av de to personene som befinner seg i den synkende seilbåten i Stillehavet, forteller at de vil prøve å tette hullet i båten med en våtdrakt. De sier også at de håper å slippe å etterlate båten midt på havet.

  • Båt synker: Hjelpen ett døgn unna

    HRS Sola oplyser at nærmeste fartøy som kan bistå den norske seilbåten som synker i Stillehavet utenfor Peru, er ett døgn unna. De to personene ombord i båten skal ha opplyst til HRS Sola at de jobber med å fikse lekkasjen mens de venter på hjelp.

    Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no