Siem Pilot
Foto: Kripos

Norsk båt i Middelhavet

Oppsummert

Tre norske skip har siden sommeren 2014 avløst hverandre i EUs grensepatruljering (Frontex) i Middelhavet. De har reddet mer enn 33 000 flyktninger i havsnød. Fra 2018 er det ikke satt av penger til dette redninsgarbeidet i statsbudsjettet.

 • Norsk skip ferdig i Middelhavet

  På Sicilia ble mannskapet på det norske skipet i Operasjon Triton takket av i dag. Skipet har hatt sitt siste grenseoppdrag i Middelhavet. Fra 2018 er det ikke satt av penger til dette redningsarbeidet i statsbudsjettet.

  Laster Twitter-innhold
 • Kamp om norsk Middelhavsbidrag

  Frontex og opposisjonen på Stortinget ber regjeringen videreføre innsatsen i Middelhavet med det norske skipet Olympic Commander. SV, Ap og Sp vil be regjeringen forhandle om forlengelse av det norske bidraget til middelhavsoperasjonen, skriver Sysla.

 • Norsk skip reddet 78 i Middelhavet

  Det norske skipet «Olympic Commander» som deltar i EUs operasjon Frontex med redning og patruljering i Middelhavet, har det siste døgnet reddet 78 båtflyktninger, melder Kripos som bemanner skipet.

  Laster Twitter-innhold
 • Siem pilots arvtager på plass

  Skipet som skal ta over for Siem pilot i Catania i Middelhavet, melder Kripos. Olympic Commander skal nå overta jobben i Operasjon Triton. Det er nå to år siden Siem pilot seile ut fra Bergen.

  Olympic Commander
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
Mannskap på Siem Pilot forteller om de siste dagenes redniningsoppdrag i Middelhavet hvor de har reddet nesten 1000 mennesker.
Det norske skipet Siem Pilot ankommer Palermo i Italia med nesten 1000 menneseker ombord, som de har reddet på havet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no