Sentralbanksjef Øystein Olsen
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norges Bank og styringsrenten

Oppsummert

Styringsrenten gikk i juni 2019 opp til 1,25 prosent. Renten har ligget på 1 prosent siden rentemøtet i mars. Ifølge Norges Bank at det er god vekst i norsk økonomi, og kapasitetsutnyttelsen anslås å være noe over et normalt nivå.

 • Se Norges Bank om renteheving 10.30

 • Renta opp til 1,25 prosent

  Norges Bank setter opp styringsrenten til 1,25 prosent, slik de på forhånd hadde varslet. Det kunngjorde sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag. Renta har økt to ganger det siste året, i september og i mars og har nå nådd sitt høyeste nivå på fire år.

 • Ingen heving av styringsrenten

  Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde sentralbankens styringsrente uendret på 0,75 prosent. Rentebeslutningen er i tråd med det ekspertene ventet på forhånd. Renten ble satt opp fra rekordlave 0,5 til 0,75 prosent i september i fjor.

 • BN Bank setter opp boligrenta

  BN Bank setter opp boliglånsrenten med 0,20 prosentpoeng. Det er 0,05 prosentpoeng lavere enn Norges Banks oppjustering forrige måned. Laveste boliglånsrente i BN Bank blir nå 2,35 prosent, opplyser banken i en pressemelding.

 • Renteoppgangen rykker nærmere

  Tiden med rekordlav styringsrente er i ferd med å renne ut, ifølge analytikere. Den ventede renteøkningen i løpet av høsten vil være første endring siden styringsrenten ble senket til rekordlave 0,5 prosent mars 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no