NRK Meny
NOAH aksjonerer for dyrepoliti i Kristiansand
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Norge får dyrepoliti

Oppsummert

Regjeringen vil teste en ordning med et eget dyrepoliti. Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varsler at et prøveprosjekt kommer til våren, og dyrevernere jubler.

 • Utvider forsøk med dyrepoliti

  I august startet et treårig prøveprosjekt med dyrepoliti i regi av Sør-Trøndelag politidistrikt og Mattilsynet. Nå legger budsjettavtalen mellom regjeringspartiene opp til at også Rogaland får dyrepoliti. Det er satt av 2,9 millioner til prosjektet.

 • Listhaug taus om dyrepoliti

  Landbruksminister Sylvi Listhaug er blitt påfallende taus om opprettelsen av dyrepolitiet, mener Senterpartiets Geir Pollestad. Han er misfornøyd med svaret han fikk fra statsråden på et skriftlig spørsmål om hva som er mandatet til gruppen som skal utrede dyrepoliti. Deler av det som er gitt ut, er sladdet, sier Pollestad til NTB.

 • Dyrepolitiet holdes hemmelig

  Gruppen som skal utrede et norsk dyrepoliti har startet arbeidet, men hva gruppen skal jobbe med er hemmelig, skriver Nationen. Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier det er høyst uvanlig å holde et slikt mandat hemmelig.

 • Listhaug vil ha eget dyrepoliti

  Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) bekrefter overfor NRK at regjeringen skal gjennomføre et prøveprosjekt for norsk dyrepoliti. – Vi vil i løpet av våren komme tilbake til hvordan dette skal fungere i praksis, sier Listhaug.

 • Dyrevernere jubler over dyrepoliti

  Regjeringen har nedsatt en gruppe som skal utrede en prøveordning med dyrepoliti i en del av landet. – En seier for dyrene og demokratiet, sier jurist og informasjonsleder i Dyrevernalliansen Live Kleveland i en pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no