Hopp til innhold

Nordmenn i Thailand

Oppsummert

Tolv norske turister er skadd i en båtulykke sør i Thailand. Ingen skal være alvorlig skadd.

  • Norsk politi har varslet Thailand om drapssiktet nordmann

    Det sier politiadvokat Eirik Braathen til NRK. Fredag møtte nordmannen, som er drapssiktet i Thailand, opp hos Øst politidistrikt. Der fikk politiet bekreftet at han er internasjonalt etterlyst. Deretter varslet de thailandske myndigheter om at mannen er i Norge.

    – Vi venter egentlig på thailandske myndigheter og hva de trenger av bistand. Så vil vi prøve å etterkomme det, sier Braathen til NRK.

    Han utdyper at det er flere ting thailandske myndigheter kan be Norge om:

    – At vi gjennomfører etterforskingskritt for dem, at vi tar over hele straffesaken, at han begjæres utlevert, ramser Braathen opp.

    Nordmannen ble siktet for drap i Thailand i 2019. Han har innrømmet drapet på en britisk statsborger, men hevder det skjedde i selvforsvar. 27. mai ankom han Norge etter flere år på rømmen i Asia.

  • Nordmann omkomen i trafikkulykke i Thailand

    Ein norsk statsborgar har omkome i ei trafikkulykke i Thailand, bekreftar Utanriksdepartementet til NRK tysdag. Dei pårørande er varsla om hendinga, opplyser UD.

    TV 2 meldte om hendinga først.

    Søndag bekrefta UD til NRK at ein annan nordmann var omkomen i ei trafikkulykke i Thailand.

  • Nordmenn skadd i båtulykke

    Tolv norske turister er skadd i en båtulykke sør i Thailand. Ingen skal være alvorlig skadd. Totalt 16 turister ble lettere skadd i et sammenstøt mellom to båter. Tolv av dem er nordmenn, resten er fra Belgia, opplyser politiet i landet, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no