Hopp til innhold

Nordmenn har aldri spist mer kjøtt enn nå

Kjøttforbruket her i landet gikk kraftig opp under pandemiårene og i fjor spiste vi over 50 kilo kjøtt per person.

Det samlede kjøttforbruket økte med 6 prosent i fjor, viser tall fra Animalia i rapporten Kjøttets tilstand. Svin og kylling tar markedsandeler, men forbruket av alle kjøttslag økte under pandemiåret, skriver Nationen.

– Utviklingen i kjøttforbruket i 2021 må ses i lys av at dette var et uvanlig år på grunn av koronasituasjonen, skriver rapportforfatterne.

Det er særlig forbruket av hvitt kjøtt som øker, og økningen for fjærfekjøtt var på 9,5 prosent. Forbruket var på 11,5 kilo per innbygger – mer enn en dobling på 20 år.

Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, sto for 76 prosent av kjøttinntaket til nordmenn.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no