NRK Meny
IS-krigere i Raqqa i Syria
Foto: Uncredited / Ap

Nordmann terrorsiktet av PST

Oppsummert

En norsk 18-åring ble pågrepet på flyplassen i Gøteborg i Sverige. PST tror mannen var på vei til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS. Det avviser mannens forsvarer John Christian Elden.

 • Varetektsfengslet i seks nye uker

  Den terrorsiktede 18-åringen som ble pågrepet på flyplassen i Göteborg i fjor sommer ble i dag varetektsfengslet i seks nye uker. Siktede anket på stedet. Han forklarte i retten at han ikke har planer om å dra ut av landet nå og at han vil levere fra seg passet sitt.

 • Vil forlenge fengsling av 18-åring

  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil be om at den terrorsiktede 18-åringen som ble pågrepet i Sverige i juni, holdes fengslet i ytterligere fire uker. – Det er ingen endringer i siktelsen, sier seniorrådgiver Martin Berntsen i PST til NTB.

 • Fengslingsmøte for terrorsiktede

  De to mennene som er siktet etter terrorparagrafen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. De er siktet etter straffelovens paragraf 147d, som dreier seg om å danne, delta i eller rekruttere medlemmer til en terrororganisasjon.

 • VG: PST med offensiv mot nettverk

  Pågripelsen av den terrorsiktede nordmannen (18) skal være del av en større offensiv fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å avsløre et nettverk som rekrutterer personer til IS, melder VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no