Solberg tas imot
Foto: Will Montague / NRK

Nordisk toppmøte i Washington

Oppsummert

Erna Solberg og de andre nordiske statsministrene besøkte president Obama i Det hvite hus fredag 13. mai.

 • Obama tøyset med NRKs sakte-TV

  – Jeg forstår at i Norge, for eksempel, er en av de største suksessene på TV nasjonal vedkveld. Det er sant! Video av vedkubber som brenner, time etter time etter time, spøkte president Obama under festmiddagen i Det hvite hus fredag kveld.

 • Obama vitset om vikingene

  Stemningen var god da de nordiske statsministrene besøkte president Obama i Det hvite hus fredag. – Våre gjester er vikinger. De var ikke alltid så godt kledd eller hadde så gode spisevaner. Våre gjester i kveld ter seg langt bedre, sa presidenten.

  President Barack Obama skålte for de nordiske statsministrene under statsmiddagen i Det hviite hus.
 • Løfter ikke sanksjoner mot Russland

  Sanksjonene mot Russland vil ikke bli løftet. Det kom fram etter det amerikansk-nordiske toppmøtet i dag. – Vi er enige om at vi må ha innrømmelser og oppfølging av Minsk-avtalen for at vi skal kunne løfte sanksjonene mot Russland, sa Erna Solberg til NRK.

 • Tar avstand fra russisk opptrapping

  – Vi står sammen i vår bekymring for Russlands økende, aggressive militære nærvær og holdning i den baltisk-nordiske regionen, sa President Barack Obama da da han talte etter et møte med Erna Solberg og andre nordiske ledere fredag.

 • – Viktig for Norge å være synlige

  Før avreise sa Solberg at at hun vil bruke
  anledningen til å minne om Norges posisjon utenfor EU. Solberg skal i løpet av dagen også møte USAs utenriksminister John Kerry, og sammen med ektemannen Sindre Finnes skal hun på middag i Det hvite hus.

President Barack Obama skålte for de nordiske statsministrene under statsmiddagen i Det hviite hus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no