Zoran Zaev
Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP / nTB Scanpix

Nord-Makedonia

Oppsummert

Etter årelang strid har to naboland på Balkan blitt enige om hvem som har rett på navnet Makedonia. Den tidligere jugoslaviske republikken har skiftet navn til Nord-Makedonia, og Hellas nordligste provins skal fortsatt hete Makedonia.

 • Ny regjering i Nord-Makedonia

  Statsminister Zoran Zaevs sosialdemokratiske parti SDSM har lyktes med å få godkjent en koalisjonsregjering i Nord-Makedonia. Partiet vant valget i juli og søndag ble koalisjonsregjeringen godkjent med 62 mot 51 stemmer i nasjonalforsamlingen.

 • 94 migrantar funne i køyretøy

  Politiet i Nord Makedonia har funne 94 migrantar inne i eit køyretøy, melder nyhetsbyrået AP. Bilen vart stoppa søraust for Skopje og føraren har stukke av. Migrantane er frå Syra, Afghanistan, Irak og Pakistan.

 • SDSM vant i Nord-Makedonia

  Tidligere statsminister Zoran Zaevs sosialdemokratiske parti SDSM erklærer seier i valget på nasjonalforsamling i Nord-Makedonia. Ifølge valgkommisjonen ligger SDSM an til å få 36 prosent, mens høyrepartiet VMRO-DPMNE får 34 prosent av stemmene.

  Zoran Zaev erklærer valgseier i Nord-Makedonia
  Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP / NTB Scanpix
 • Jevnt valg i Nord-Makedonia

  Nordmakedonerne går til urnene onsdag i det som spås å bli et jevnt valg på nasjonalforsamling, skriver NTB. Vinneren må håndtere koronapandemien som har rammet landet hardt og kommende EU-forhandlinger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no